Két bűncselekmény miatt felelhet – Képekkel

/Fotó:police.hu/

Az oroszlányi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 26 éves férfival szemben, aki ittasan indított be egy személygépkocsit, majd az előtte állónak hajtott.

Még 2019. július 23-án 3 óra 5 perckor érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Oroszlányon egy Suzuki személygépkocsival valaki nekiment egy másik járműnek. A járőrök a bejelentést követően 8 perc alatt a helyszínre értek, és a Suzuki személygépkocsiban igazoltattak egy férfit. A rendőrök kiérkezésekor a gépkocsi motorja még alapjáraton működött. Az egyenruhások megállapították, hogy a jobb első ajtó zárszerkezete ki van szedve, valamint a gyújtáskapcsoló kábelei meg vannak rongálva.

A sofőr a gépkocsihoz sem kulcsokkal, sem okmányokkal nem rendelkezett, azt engedély nélkül használta. A 26 éves férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja, az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Őt egy egészségügyi majd az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a győri lakost gyanúsítottként kihallgatták, ellene jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult büntetőeljárás. A férfi tettét azzal magyarázta, hogy pihenni akart és fázott. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Fotó:police.hu

Be the first to comment on "Két bűncselekmény miatt felelhet – Képekkel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*