A Szent Borbála Kórház közleménye

(2015-ös kép a tatabányai kórházról – MTI fotó/Bodnár Boglárka)

„Változás a vérvétel rendjében – szünetel az előjegyzés a járóbeteg-ellátásban – a terhesgondozás továbbra is biztosított – szünetel a nyomtatott laborleletek kiadása/átvétele.

Tekintettel a vírusfertőzés megelőzésére, a kórházakban 2020. március 16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt, életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében kerül sor.

– Szakrendeléseken, diagnosztikai egységekben (MR, CT, UH, röntgen) az előjegyzés további intézkedésig szünetel. Kórházunk csak akut problémával jelentkező betegeket lát el. Az egyes szakrendelések igénybevételének módját későbbiekben még pontosítjuk.

– A már előjegyzési időponttal rendelkező Betegeinket kérjük, hogy konzultáljanak az orvosukkal.Az ellátásban érintett egységei minden előjegyzett betegünket, aki megadta elérhetőségét, személyesen tájékoztat az ellátás további lehetőségeiről.

– Lakossági és a munkaalkalmassági szűrés a Tüdőgondozóban szünetel.

– Laborlelet kiadás/átvétel intézményünkben 2020. március 17-től nincs. Kérjük személyesen ne fáradjanak be intézményünkbe, mert kinyomtatott laborleleteik átvételére nincs lehetőség. Eredményük az ügyfélkapun keresztül az EESZT rendszerében megtekinthető, beutaló orvosuk az elektronikus felületen szintén hozzáfér ezekhez. A veszélyhelyzetre való tekintettel igény esetén biztosítjuk az eredmény elektronikusan történő kiküldését. Ezért kérjük, a beutalóra írják rá e-mail címüket. Azon betegeink részére, akik március 9. és március 16. között voltak laborvizsgálaton, és még nem vették át leleteiket, kérésükre szintén biztosítjuk ezt a lehetőséget. Kérjük, hogy igényüket az info@tatabanyakorhaz. hu e-mail címen jelezzék (Név, TAJ-szám megadásával).

Terhesgondozás: kardiotokográfia (CTG), I-II-III-IV trimeszterben esedékes UH-szűrés, kötelező orvosi kontroll vizsgálatok továbbra is biztosítottak.

Változik a vérvételi rend a tatai és a tatabányai ellátóhelyeken március 17-től. A betegeket egyesével, érkezési sorrendben engedjük az épületbe, majd a vérvételi helyhez.

Amint egy páciens végez, léphet be a következő. A bejáratoknál várakozókat kérjük, tartsák a min. 2 méter távolságot egymástól. A vérvételre a megszokott időben 7 órától 11 óráig kerül sor.”

A kórház sajtóközleménye

Be the first to comment on "A Szent Borbála Kórház közleménye"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*