Letartóztatásban marad az oroszlányi emberölés gyanúsítottja

/A kép illusztráció! – Fotó:Pixabay.com/

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította a letartóztatását annak az ötvenöt éves férfinak,

aki a gyanú szerint Oroszlányon egy lakásban, 2019. december 30. napján 16 óra és 2019. december 31. napján 6 óra 30 perc között megölt egy harminchat éves nőt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. december 30. napján 16 óra és 2019. december 31. napján 6 óra 30 perc között Oroszlányon egy lakásban megölt egy harminchat éves oroszlányi nőt. A férfi recés élű késsel a sértett nyakát elvágta, mellkasát és hasát többször megszúrta. A sértett halálának oka vérzéses sokk volt, az elszenvedett sérülések és a halál között közvetlen összefüggés van.

Mint ahogyan arról az ügyészség korábban beszámolt (/letartoztattak-az-oroszlanyi-no-megolesevel-gyanusitott-ferfit/) a járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára, az indítványban foglaltak szerint egy hónap időtartamra, 2020. február 3. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség 2020. január 24. napján indítványt tett a nyomozási bírónak a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná, tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg, vagy rejtene el.

A járásbíróság nyomozási bírája az indítványnak helyt adott és annak megfelelően a férfi letartóztatását további három hónappal, 2020. május 3. napjáig meghosszabbította.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Letartóztatásban marad az oroszlányi emberölés gyanúsítottja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*