Szlovák napot tartottak a városban

Idén is kétnyelvű istentisztelettel kezdődött a Szlovákok napja itt Oroszlányon – írja az oroszlany.hu, majd így folytatódik a cikk:

„Az evangélikus templomban magyar nyelven Farkas Etelka, szlovákul pedig Nobik Erzsébet, szarvasi lelkész hirdetett igét, aki mivel személyesen sajnos nem tudott részt venni az alkalmon, ezért, a technika vívmányainak köszönhetően, telefonon keresztül szolgált.

A II. Rákóczi Ferenc Kultúrotthonban folytatódott ezt követően a találkozó, melyen részt vett Rajnai Gábor alpolgármester és File beáta jegyző, de elfogadta a meghívást Garamkovácsi polgármestere Ižold Bystrík, Vágsellye két képviselője, Tornócról a nyugdíjas klub Maria Hrabovsca vezetésével, illetve tiszteletüket tették a Tatabányai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselői is.

A Magyar Parlament meghatározta, hogy az országban élő nemzetiségiek december 18-án ünnepeljék a Nemzetiségek Napát. Szerencsés, hogy az évnek éppen ebben a szakában találkozhatunk, hiszen a közelgő ünnepnek köszönhetően, talán még emelkedettebb a hangulat. – mondta el érdeklődésünkre Szabó Istvánné Betka, az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A hangulat valóban emelkedett volt, hiszen a kultúrotthon zsúfolásig megtelt viseletbe öltözött gyerekekkel és felnőttekkel. A vendégeket a Kridlovka Ifjúsági Fúvószenekar köszöntötte, majd Szabó Istvánné szavait követően a Branicska tánccsoport is fellépett egy összeállítással, de Garamkovácsi női kara is előadott két karácsonyi művet.”

A cikk folytatását ITT OLVASHATJA!

 

Címlapkép:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Szlovák napot tartottak a városban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*