Színes diplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek városunkban

Oroszlány Város honlapján jelent meg az alábbi tudósítás, idézzük:

„A hagyományoknak megfelelően pályakezdőket és színesdiplomásokat köszöntöttek szerda délután a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében.

A rendezvényen, melynek háziasszonya Péter Melitta volt, a Tatabányai Tankerületi Központ képviseletében részt vett Geisztné Hartdégen Tünde gazdasági igazgatóhelyettes, File Beáta jegyző, Rajnai Gábor alpolgármester és Székely Antal a Humán Bizottság elnöke is.

Az ünnepelteket Lazók Zoltán polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a pedagógusok állandó törődését meg lehet ugyan köszönni, de igazán megfizetni aligha lehet.

– A pedagógusi pálya sok türelmet, szakmai alázatot és rengeteg munkát kíván. Tudjuk, hogy ma csak az dolgozik az oktatásban, aki hiszi, hogy tud tenni, akinek van ereje felülkerekedni a gondokon és megoldásokat találni a megoldandó feladatokra. A pedagógusok, nevelők, nap mint nap példát adnak önzetlen emberségből, másokra figyelésből, őszinteségből, becsületességből – fogalmazott a polgármester.

File Beáta jegyző méltatta ezt követően az 50-60 évvel ezelőtt végzett tanárokat, tanítókat, óvodapedagógusokat, elsőként Nagy Istvánt, aki 1959-ben, pontosan 60 éve, végzett a Táncsics Mihály Gyakorló Tanítóképzőben. Pedagógusi munkáját Oroszlány Város Önkormányzata gyémántdiplomával köszönte meg, csakúgy, mint Szamper Ferencnének, aki szintén 60 évet töltött el a pályán. Deés Józsefné, Fülöp Ferencné és Kerekes Sándorné munkáját aranydiplomával ismerte el a város, 50 éven át teljesített szolgálatukért.

A pályakezdőket is szeretettel üdvözölte településünk polgármestere.

– Kívánom, hogy valamennyien jó pedagógusok legyenek, és pályájuk során legyen részük megannyi sikerélményben, melyek átsegítik majd önöket a nehéz időszakokon, mert lesznek ilyenek, de bízom benne, hogy ötven-hatvan év múlva ugyanitt, már színes diplomásként fogják meghallgatni a kitartásuknak köszönhető, elismerő szavakat – mondta a város első embere, aki oklevéllel köszöntötte a pályáját Oroszlányban kezdő négy fiatalt, Akácsos Andreát, Bálint Natáliát, Burai Brigittát és Jáger Adriennt.

Az ünnepséget Novák Dorka, Horn Panka, Kluber Barnabás és Kilin Dávid rövid műsora tette igazán meghitté.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Színes diplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek városunkban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*