Letartóztatásban marad az oroszlányi díler

/A kép illusztráció!/

„A Tatabányai Járási Ügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben indítványt tett egy oroszlányi férfi letartóztatása hosszabbítására, mert a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye továbbra is fennáll.

A férfi 2017. évtől kezdődően ismeretlen személytől kábítószer értékesítése céljából szerzett meg marihuanát, amelyből havi rendszerességgel, alkalmanként 10-20 grammot értékesített az egyik fogyasztónak, illetve 2019. április hónaptól havi rendszerességgel, alkalmanként 10 gramm marihuanát értékesített egy másik fogyasztónak.

A díler az oroszlányi lakásában 2019. október 08-án az egyik vevőjének 11.00 órakor 16 gramm, a másik vevőjének 15 óra 05 perckor 43,85 gramm marihuanát adott el.

A nyomozó hatóság az utóbbi ügylet megkötését követően a kábítószer-kereskedőt elfogta, a lakásában értékesítésre szánt marihuanát, a kábítószer tömegének pontos mérésére alkalmas digitális mérleget, valamint  több, mint 5 millió forint készpénzt foglalt le.

Az elfogott férfi letartóztatását ügyészi indítványra a bíróság 2019. október 11. napján rendelte el a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatás határidejét három hónappal, azaz 2020. január 11. napjáig hosszabbítsa meg.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Letartóztatásban marad az oroszlányi díler"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*