Tizenötmillió forint visszaszerzését vállalta a csaló férfi

A csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki tizenötmillió forint visszaszerzésére vállalkozott hárommillió forint ellenében, de valójában ilyen szándéka nem volt, csak a megbízás díját akarta megszerezni.

A vádirat szerint 2023. július 17-én egy oroszlányi nő sértett elmondta a férfi ismerősének, hogy  15 millió Ft-ot kell kifizetniük a sógornőjének, és legszívesebben megbízna valakit, hogy ijesszen rá a sógornőjére és vegye vissza tőle a pénzt.  A férfi ismerős még aznap tovább mondta ezt az elkövetőnek, aki elhatározta, hogy a sértettől 3.000.000,-Ft-ot fog szerezni.

Az elkövető előbb 720.000,-Ft előleg kifizetését kérte, melyet az elkövető valós szándékáról nem tudó, a sértett férfi ismerőse még aznap a nő megbízásából átadott neki.

Ezután az elkövető többször megtévesztette sértettet, vele közölte, hogy már folyamatban van pénznek a sértett sógornőjétől való visszaszerzése. Ezzel kapcsolatban többször kért különböző összegeket, a sértett minden alkalommal készpénzben adta át Oroszlány területén. Az elkövető utoljára 1.550.000,-Ft kifizetését kérte a sértettől. A pénzt a sértett 2023. augusztus 30-án Oroszlányban a Mindszenti úton adta át a csaló férfinak.

A sértett az utolsó pénzátadást megelőzően a rendőrségen bejelentést tett. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrei a pénz átadását követő rövid idő múlva az elkövetőt  elfogták, tőle a sértettől átvett összegből 1.540.000,-Ft-ot megtaláltak és lefoglaltak.

Az elkövető sértettől összesen 3.000.000,-Ft-ot vett át, ebből térült meg a lefoglalt pénzzel egyező összeg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás nélkül végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, és pénzbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megtérítésére – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Be the first to comment on "Tizenötmillió forint visszaszerzését vállalta a csaló férfi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*