Több helyről lopott (+Videó)

/A kép illusztráció!/

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben,

aki 2022. április 14-én 00 óra 15 perc körüli időben az oroszlányi épület büféjébe jogtalanul úgy ment be, hogy a bejáratot eltorlaszoló polcokat elmozdította.

A férfi a büfében található pult mögötti hűtőből kivett és  ellopott 1 db 0,7 literes kiszerelésű, 9.000,- forint értékű és 1 db 1 literes kiszerelésű, 12.000,- forint értékű bontatlan whiskyt oly módon, hogy a két üveg szeszes italt magához véve távozott a helyiségből.

A tolvaj a kisebb kiszerelésű szeszes italt elfogyasztotta, míg a nagyobb kiszerelésű whiskyt a nyomozás során ismeretlenül maradt személynek eladta. A lopás elkövetési értéke 21.000,- forint, amely nem térült meg.

A férfi ezt megelőzően 2022. március 29-én egy 26.000,-Ft. értékű telefont lopott el úgy, hogy a sértett Oroszlányban azt rábízta, amíg a mosdóba ment. Az elkövető a rábízott telefont 24.000,- Ft-ért értékesítette egy, a használt mobiltelefonok adásvételével foglalkozó üzletben, ahonnan a sértett azt visszavásárolta.

Az elkövető 2022. április 25-én 2 óra 10 perc körüli időben a kerítésen átmászva jogtalanul bement az oroszlányi menedékhely étkezőjébe, onnan ellopta a biztonsági őr 5.000,-Ft. értékű mobiltelefonját.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a különös visszaeső férfit  börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 47.000,-Ft. összegű vagyonelkobzásra ítélje – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

VIDEÓ a lopásról:

Be the first to comment on "Több helyről lopott (+Videó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*