A volt élettárs asszisztált a kínzáshoz

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

A Tatabányai Járásbíróság személyi szabadság megsértése bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben előkészítő ülésen hozott ítéletet a bűnsegéd nővel szemben.

A bíróság az ügy elsőrendű vádlottját korábban 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott nő, aki az elsőrendű vádlott volt élettársa, ismeretlen helyen tartózkodott, őt az ügyészség azzal vádolta, hogy segítséget nyújtott a férfi cselekményeihez. A nővel szemben a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki, mely eredményre vezetett.

A bíróság előkészítő ülésen a nőt jogerősen 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. október 28-30. között az oroszlányi lakásban féltékenységből összeszólalkozott élettársával, akit megöléssel fenyegetett.

A sértettet arra utasította, hogy feküdjön az ágyra, majd a kezeit és lábait összekötözve a radiátorhoz kikötötte.

A férfi a megkötözött sértettet szidalmazta, majd egy ollóval rövidre vágta a haját, az arcát az ollóval és egy borotvapengével megkarcolta.

Ezután a férfi szólt a velük egy lakásban lakó volt élettársának, hogy hozzon be különféle kéziszerszámokat, így fogókat, kalapácsot, metszőollót. A férfi ezután egy vihargyújtóval több helyen megégette a sértett testét, majd a sikoltozni kezdő sértett száját egy pólóval betömte.

A férfi volt élettársa hallotta a sértett sikoltozását, ennek ellenére a kért eszközöket bevitte neki, melyekkel a férfi tovább kínozta a nőt. A sértettnek a bántalmazás következtében testszerte keletkeztek sérülései, az egyik sérülésének gyógytartama nyolc hét volt.

A Tatabányai Törvényszék közleménye

Be the first to comment on "A volt élettárs asszisztált a kínzáshoz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*