A Hamvas Béla Gimnázium csatlakozott a rendőrség pályaorientációs programjához

/Fotó: Police.hu/

Újabb két oktatási intézmény csatlakozott főkapitányságunk pályaorientációs programjához – közölte a Police.hu oldalon a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ezt írták: Főkapitányságunk négy középiskolában folytatja pályaorientációs programjait. Az előadásoknak, bemutatóknak az a célja, hogy a fiatalokkal megismertesse a rendőri hivatást és tájékoztatást adjon a jelentkezés módjáról, feltételeiről.

A folyamatba ezúttal két újabb oktatási intézmény csatlakozott be, az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium és a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium. A két középiskola vezetőjével május 22-én írt alá együttműködési megállapodást a vármegyei rendőr-főkapitányság vezetője.

A dokumentumokat aláírásával Boross Zoltán László r. ezredes, rendőrfőkapitány és Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató, valamint Baksa Zoltánné igazgató látta el.

Az intézmények vállalták, hogy azon diákjaik számára, akik érdeklődnek a rendőri pálya iránt, lehetőséget biztosítanak arra, hogy részt vegyenek a főkapitányság munkatársai által tartott foglalkozásokon.

A szakkör célja, hogy a tanulók egyenruhásoktól gyakorlati ismereteket szerezzenek, amelyekkel pályaválasztásuk megalapozottabbá válik.

Ezeken az alkalmakon az alapvető bűnügyi és rendészeti ismeretek mellett a fiatalok betekintést nyerhetnek azokba a speciális feladatokba, amelyeket a motoros, kutyás rendőrök vagy a bűnügyi technikusok látnak el mindennapi munkájuk során – fejeződik be a híradás.

Be the first to comment on "A Hamvas Béla Gimnázium csatlakozott a rendőrség pályaorientációs programjához"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*