Ezekről tárgyaltak, döntöttek

/Fotó: Nagy Pál/

„Csütörtökön délután tartotta meg Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterv szerinti ülését a Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalótermében.

Az ülés kezdetén egy perces néma főhajtással emlékeztek a 2024. június 20-án, 74 éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Szedlák János, egykori önkormányzati képviselőre.

Ezt követően Lazók Zoltán polgármester 11 napirend megvitatására tett javaslatot, melyek közül kilencet nyílt, kettőt zárt ajtók mögött tárgyaltak a képviselők.

Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, majd az önkormányzati bérlakások 2024. I. félévi hasznosításával kapcsolatos beszámoló következett.

A továbbiakban a HUSK-2401 pályázati felhívás előkészítő tevékenységeit fogadták el, meghatározták a 2024/2025. nevelési évben indítható óvodai csoportok számát, döntöttek a Brunszvik Teréz Óvoda tetőszigetelésével kapcsolatos költségvetéssel, valamint újabb Településrendezési Tervvel kapcsolatosan, és egyhangúan elfogadták az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi munkájáról szóló beszámolót.

Heves vita alakult ki Rajnai Gábor alpolgármester önálló képviselői indítványa kapcsán, melyben egy esetleges, városunkban létesítendő akkumulátor gyár megvalósulása ellen kért elvi állásfoglalást. A hosszas szócsatát követően az OLPK frakció jelenlévő 7 tagja támogatta az előterjesztést, a 4 fős FIDESZ-KDNP frakció a szavazógépet kikapcsolva nem foglalt állást ebben a napirendben.

A nyílt testületi ülés a kérdés, interpelláció témakörrel fejeződött be, majd zárt ajtók mögött a Malom-tó fejlesztésével kapcsolatos döntéseket hoztak, végül elfogadták a 2024. augusztus 20-i városi kitüntetésekre tett javaslatokat.”

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Ezekről tárgyaltak, döntöttek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*