Sikeres rekordkísérlet és kitüntetések

A Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) szervezésében sikeres volt az „egyszerre, egyidőben spiccbottal horgászó család” kategóriában végrehajtott rekordkísérlet. A tavat szinte körbeülték a résztvevők, egyszerre 70 család horgászott együtt.

Az első öt legtöbb halat fogó családi páros vehetett át díjakat, az első helyet 144 hallal egy kislány és apukája szerezte meg. Két világbajnokkal, az esztergomi Csöregi Balázzsal és dr. Kulcsár Arankával is találkozhattak a horgászok, aki a MOHOSZ igazgatási és szervezési osztályának vezetője.

A programot zenés műsor, célbadobás és halfelismerő verseny színesítette. Osvald Zsolt, a szövetség ügyvezetője a halakról és a horgászatról tartott ismeretterjesztő előadást.

A Cseke-tó partján vehetett át kitüntetést évtizedes munkájáért Szántai Gyula (Oroszlány-Vértessomló) és Tomayer Béla, a kecskédi horgászegyesület leköszönő elnöke.

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke elmondta, a szövetség, mint a vármegye legnagyobb civil szervezete, kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésére, a fiataloknak szóló programokra. A rendezvény elsődleges célja a horgászsport népszerűsítése, a halak, a víz megismerése, megismertetése volt . A program a MOHOSZ pályázatainak támogatásával valósult meg – tájékoztatott bennünket Farkas István.

Be the first to comment on "Sikeres rekordkísérlet és kitüntetések"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*