Rablás elkövetőinek kezén kattant a bilincs Oroszlányban

/Fotó: Police.hu/

Az oroszlányi rendőrök elfogták azt a két 19 éves férfit, akik megfenyegették a sértetteket, hogy az értékeiket adják át nekik, amit azok meg is tettek. A két elkövetőt alig fél nap alatt elfogták és őrizetbe vették.

Oroszlány egyik hétvégi házas övezetében sétált két férfi. Október 30-án 21 óra 45 perckor találkoztak két 19 éves férfival. A beszélgetés rövid volt és lényegre törő. A pénzük és értékeik átadását követelték. A megfélemlítettek átadták a náluk lévő telefont és powerbankot, valamint egyikük sapkáját is.

A megpróbáltatások itt nem értek véget. A sértettek ugyan sietősen távoztak, de a támadók követték őket. A szállásukig mentek utánuk, út közben pedig azt akarták, hogy hozzanak ki onnan mosóport és mosogatószert, amit el tudnak adni. Ekkor egyikük egy kést vett elő, hogy akaratukat nyomatékosítsák. A két férfi a szobájába menekült, aminek ajtaján egy ideig dörömböltek a rablók, majd távoztak.

A sértettek azonnal bejelentést tettek. Az oroszlányi rendőrök a meghallgatásuk után már részletes információval rendelkeztek az elkövetőkről. A járőrök október 31-én 0 óra 40 perc körül a sértetteket vitték a rendőrkapitányságra, amikor meglátták az elkövetőket. A rendőrautót látva elszaladtak, de egyiküket elfogták. S. R-nél az egyik elrabolt tárgyat megtalálták. Őt előállították a rendőrkapitányságra.

Társa sem maradt sokáig szabadlábon, őt 14 óra után nem sokkal fogták el. Ny. L. egy ruhásszekrénybe bújt el a rendőrök elől. A két elkövető ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult eljárás. Az oroszlányi rendőrök őrizetbe vették őket és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra –  közölte a Police.hu oldalon a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Be the first to comment on "Rablás elkövetőinek kezén kattant a bilincs Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*