A Veolia Water új üzemcsarnokot épített Oroszlányban

/MTI fotó/Bodnár Boglárka/

A vízszűrőket, víztisztító membránokat gyártó francia Veolia Water Hungary Kft. új üzemcsarnokkal bővítette oroszlányi üzemét, 100-nál több új munkahelyet teremtve – jelentették be a létesítmény hétfői átadásán.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a beruházás összege közel tízmilliárd forint volt. Emlékeztetett arra, hogy a társaság korábban Zenon, majd GE, később Suez Water néven mintegy harminc éve van jelen a térségben.

Vincent Caillaud, a Veolia Water Technologies & Solutions elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy Oroszlányban hozták létre a cégcsoport víztisztító membránokat készítő legnagyobb üzemét, a munkatársak száma 2024-re eléri az 1200-at.

Az új beruházás 30 százalékkal bővíti a cég gyártó kapacitását. Az itt készülő termékeket a világ 50 országában használják – ismertette a vezérigazgató.

Az MTI információi szerint az üzem eddigi 25 ezer négyzetméteres területét a most átadott csarnok 8 ezer négyzetméterrel bővíti. A beruházáshoz a társaság 35 százalékos állami támogatást kapott.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság elődje, a Suez Water Technologies & Solutions Hungary Kft. nettó árbevétele 2020-ban 157,8 millió eurót, 2021-ben 182,2 millió eurót ért el, az összegek kétharmada Európán kívüli országokból származott. A vállalat adózás utáni eredménye 2020-ban 13,2 millió euró, 2021-ben 12,5 millió euró volt.

-MTI-

Be the first to comment on "A Veolia Water új üzemcsarnokot épített Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*