Idősek Kiválósága elismerésben részesültek

Az Oroszlány Barátainak Köre helyi civil szervezet közösségi oldalán számolt be a hétvégi „Zene és Idősek Világnapja” eseményről, melyet a Művelődési Központban rendeztek.

Az Idősek Kiválósága elismerés 2023. évi díjazottjai:

Markó Sándor

Nagy Dezsőné

Zsombolyai Mária

Markó Sándort a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete javasolta az elismerésre. 1995 óta az egyesület aktív tagja és vezetőségi tagja. Amikor 40 évesen nyugdíjazták, semmiféle számítógépes ismerettel nem rendelkezett. Látásromlása során autodidakta módon került kapcsolatba az informatikával, saját erejéből, tapasztalatai felhasználásával sajátította el a számítógép kezelés vakos formában történő használatát. Nemcsak megtanulta, hanem folyamatosan segítséget nyújt a felnőtt korukban látásukat vesztett sorstársaknak is személyesen, telefonon és online formában.

Az alapoktól kezdve az elektronikus szolgáltatások elérésének megtanulásáig napi szintű mentorálást, digitális kompetenciafejlesztést végez, az informatika és a digitális eszközök vakos módban történő használatát oktatja. Ezzel célt ad saját életének, elősegíti a sorstársak önálló életvitelét, valamint az egyesület szakmai munkájához is nagymértékben hozzájárul.

Korát meghazudtolva tapasztalati szakértőként szívvel-lélekkel támogatja a látásukban meggyengülteket.

Nagy Dezsőné, Erzsike évtizedek óta vesz részt városunk szociális és kulturális életében. Ápolja az emberi kapcsolatokat, segítséget nyújt ügyeik intézésében azoknak, akik erre igényt tartanak. Szívesen dolgozik a közösségért, aktív tagja több civil szervezetnek is: Az Oroszlány Barátainak Körének 12, a Rákóczi Szövetségnek 8, a Kertbarátoknak 15, a Nyugdíjas Értelmiségi Klubnak 14 éve, ez utóbbinál ő volt a felelős a klub pénzügyeiért is.

Zsombolyai Mária kiváló festőművész, most mégsem elsősorban ezért lett az idei kiválóságok egyike, bár az, hogy folyamatosan szereti és keresi a szépséget, az önzetlen jóságot, az őszinte szeretetet szűkebb környezetében és a világban, bizonyára ebből is fakad. Ezt tükrözik családi, baráti, közösségi és társasági kapcsolatai, művészeti tevékenysége.

De nem csak ezen területeken segítőkész, hanem ötleteivel, tevékenységével szívesen vesz részt a rendezvények dekorálásában, színvonalasabbá tételében. Nagyszerű előadó.

A környezete, a város és környéke a szívügye! Képeivel nemcsak az itthoni embereket, közintézményeket nyűgözi le, de kiállított művein keresztül számos hazai és külföldi helyszínre is elviszi Oroszlány, Majk szépségét, hírnevét.

Kívánjuk, hogy még sok örömöt és mosolyt csalhasson az emberek arcára.

Gratulálunk az elismeréshez, további aktív munkájukhoz nagyon jó egészséget és töretlen lelkesedést kívánunk!”

 

Forrás és fotó: Facebook

Be the first to comment on "Idősek Kiválósága elismerésben részesültek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*