Megújult az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet

Szeptember 30-án zárul az Oroszlányi Szakorvosi Intézet „A járóbeteg szakellátások színvonalának fejlesztése az Oroszlányi Szakorvosi Intézetben” elnevezésű, EFOP-2.2.19-17-2017-00093 azonosítószámú projektje.

A 284,31 millió forint vissza nem térítendő támogatást élvező beruházás keretében az intézet szakrendelőjének földszinti, illetve I. emeleti területének részleges felújítása, korszerűsítése valósult meg.

Az infrastrukturális beruházással egyidejűleg új, orvosszakmai berendezéseket, felszereléseket vásárolhatott az intézet. A projektben vállaltak határidőre teljesültek.

A magas színvonalú betegellátás biztosításához a nagy betegforgalommal működő intézet szakrendelőjének földszinti épületrészén komplex felújítás és átépítés valósult meg a projekt keretében. A betegfogadó és felvételi rendszer informatikai (technikai) és személyi feltételei korábban túlterheltek voltak, a megnövekedett igények kielégítéséhez szükségszerűvé vált a bővítés és a korszerű betegváró- és fogadó rendszer létrehozása.

Ennek a megvalósítását tartalmazta a fejlesztés a földszinti épületrész komplex felújításával és átépítésével. A betegfogadó tér átalakítása mellett több szakellátó helyiség kialakítása, korszerűsítése és átszervezése is megtörtént az épületben. A beruházás eredményeként egy 21. századi elvárásoknak megfelelő minőségű egészségügyi intézmény szolgálja az oroszlányi és környékbeli betegek gyógyulását.

A fejlesztés keretében jelentős orvos-szakmai eszközpark korszerűsítés is zajlott, melynek célja, hogy a folyamatos és intenzív használat miatt leromlott állapotú, régi berendezéseket, új, korszerű eszközök váltsák a gyógyításban és a diagnosztikában. Az eszközfejlesztéssel biztonságosabbá vált a betegellátás, az új készülékek biztosítják a kezelések folytonosságát, és növelik az ellátható betegek számát.

Mindemellett az intézet mentesül a régi berendezések javításával járó költségektől és a javítási idő miatti kieséstől. Az új eszközök gazdaságosabb üzemeltetést is biztosítanak az intézet számára.

Az eszközbeszerzéssel érintett szakterületek:

– Röntgen diagnosztika

– Szülészet-Nőgyógyászati szakrendelés

– Gasztroenterológiai szakrendelés

– Fül-orr-gégészeti szakrendelés

– Szemészeti szakrendelés

– Fizioterápia szakrendelés

Néhány, a projekt keretében beszerzett eszközökből: ultrahangos készülék, nőgyógyászati vizsgálóágy, endoszkóp torony, tisztító-fertőtlenítő Uh berendezés, berafon készülék, hidroterápiás kezelő kádak, fangó-, parafin keverőüst, soft lézer.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg – tájékoztatott bennünket a Piros-kék Kft., a projekt kommunikációs partnere.

Be the first to comment on "Megújult az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*