Drámai ankétot tartottak

A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete drámai ankétot tartott – olvasható a szervezet közösségi oldalán.

Ezt írták a rendezvényről: „a Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünnepeljük „A magyar dráma napját” annak emlékére, hogy 1883-ban ezen a napon volt Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban.

A jeles nap alkalmából a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárral közösen szerveztünk ankétot, melynek vendége Sipos Kornél producer és Soós Péter filmrendező volt. A két neves szakemberrel Nagy Csaba elnök beszélgetett.

A rendezvény első részében szóba került a dráma műfaj szerepe és jelentősége, a filmezés világa, a színészekkel való együttműködés, és nem utolsósorban az Oroszlányba is évek óta ellátogató Mozgó Mozi filmvetítés sorozata is. Ezt követően a vendégek elmesélték, mi inspirálta őket arra, hogy az 1242 – A Nyugat kapujában című történelmi kalandfilmet közösen elkészítsék.

Átéléssel beszéltek a film alaptörténetéről, mely a tatárjárás idejében zajlik, továbbá a forgatások nem mindennapi helyszíneiről. Végezetül a szépszámú hallgatóság nagy örömére egy-egy rövid részletet be is mutattak a forgatás körülményeiről és a film főbb jeleneteiből –  olvasható bejegyzésükben.

 

Forrás és fotó:Facebook

Be the first to comment on "Drámai ankétot tartottak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*