Kábítószert termesztett

/Fotó: Ügyészség/

A kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki cserépben termesztette a marihuanát. 

A vádirat szerint a férfi Ausztriában vásárolt palántát,  majd azokat az oroszlányi háza udvarán  cserépbe ültette, a leszüretelt növényt kiszárította, így abból 2022. júniusa és 2022. november 3-a között napi rendszerességgel fogyasztott.

A nyomozó hatóság tagjai 2022. november 4-én a az ingatlanban leszüretelt növényi törmeléket, az anyagmaradvánnyal szennyezett pipát és kézi őrlőt, valamint hét darab cserepet foglaltak le, amelyek közül egyben élő növény, egyben levágott tő, míg ötben elhalt  gyökérzet volt, továbbá felleltek egy kifeszített madzagon rögzítve több növényt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 1.310.688 forint bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Kábítószert termesztett"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*