Oroszlányi sikerek

/Fotó: Facebook/

Az OVSK fiatal versenyzői ezúttal Budapesten és Szombathelyen szerepeltek sikeresen – derül ki az egyesület közösségi oldaláról, ahol Bagócs János edző számolt be eredményeikről:

2023. 02.17-én és 18-án az OVSK súlyemelői megkezdték a 2023. év versenyprogramját. Pénteken, a REAC rendezésében, az ifjúsági válogatott kerettagok kötelező felmérő versenye zajlott.

Az U15-17 világbajnokságra készülő versenyzők között Zolnai Lénárd /16 éves/ és a 18 éves junior Mikhel Eszter indult. Mindkét versenyzőjük alaposan odatette magát.

Lénárd 87 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött. A 61 kg-os súlycsoportban a lökésben kétszer is megjavította a jelenleg fennálló országos csúcsot, előbb 116 majd 120 kg-ot. A Magyar Súlyemelő Szövetség Elnöke nagyon megdicsérte a teljesítményéért, mely összetettben 207 kg volt, ami 10 kg-mal jobb az elmúlt évinél.

Eszter is szépen teljesített 81 kilogrammot szakítva és 95 kg-ot lökve 176 kg-ot ért el ami megegyezik az elmúlt évi legjobb teljesítményével.

Másnap 18-án szombaton, ismét versenyeztek Szombathelyen, Vas Megye Bajnokságán, melyre egyesületük meghívást kapott. Itt Eszteren és Lénárdon kívül két versenyzőjük vett részt, kölyök korcsoportban Németh Rudolf, és Zolnai Rajmund serdülőként.

Lénárd szakításban még egy kg-ot rátett az elmúlt napi teljesítményére, 88 kg-ot szakított, Eszter pedig két kg-ot javított a lökésben. 97 kg-ot lökött úgy, hogy nem volt igazán egészséges.

Rudika a kölyök korcsoportban versenyzett. Szépen teljesített, 89 pontot ért el. Rajmund a serdülők 45 kg-os súlycsoportjában javította meg az eddigi teljesítményét.

Bagócs János – mint írta – összességében nagyon örül az eredményeknek és gratulál versenyzőinek, hiszen mind a négyen első helyezést értek el, korosztályukban és a súlycsoportjukban, azaz Vas Megye bajnokai lettek.

Február 25.-én kerül megrendezésre a Baczakó Kupa a BKV Előre rendezésében, ahova 13 főt neveztek.

Be the first to comment on "Oroszlányi sikerek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*