Oroszlányi védőnőt díjaztak

Harmadik alkalommal adták át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított Steller Mária Védőnői Díjakat.

Az elismerést 21, kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át február 16-án csütörtökön Budapesten – olvasható a Három Királyfi Mozgalom honlapján.

A díjat a járási/fővárosi vezető védőnő ajánlása alapján egy nyolc tagú zsűri ítéli oda vármegyénként egy személynek. Az elismeréssel az alapítók a védőnői hivatás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Steller Mária Védőnői Díj 2022 díjazottjai között van Nagyné Csabai Anna Erzsébet (Oroszlány 1. védőnői körzet).

A díjról ezt írja az alapító:

Prof. Dr. Kopp Mária által 2009-ben alapított Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, a Nemzeti Népegészségügyi Központ védőnői szakterületével együttműködve 2020-ban védőnői díjat alapított. Célja a területi védőnők kiemelkedő szakmai munkájának, elhivatottságának elismerése, valamint a társadalom figyelmének felhívása a védőnők áldozatos munkájára, különös tekintettel a három év alatti gyermekes családok támogatására. A díjat minden évben minden megyéből és a fővárosból egy védőnő kapja, akinek – az illetékes járási/fővárosi vezető védőnő felterjesztése után – egy nyolc tagú zsűri odaítéli. A díj: Anyaság plakett, Bessenyei Odette szobrász alkotása és oklevél.

 

Forrás és fotó: haromkiralyfi.hu

Be the first to comment on "Oroszlányi védőnőt díjaztak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*