Idén ők kapták a Kölcsey Emlékplaketteket (+Képgaléria)

Évek óta hagyomány, hogy január 22-én a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban ünnepli Oroszlány a Magyar Kultúra Napját, a Himnusz születését, és átadásra kerülnek a Kölcsey Emlékplakettek.

Az esemény a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Karikaturista Szakosztálya által kiírt Kétfilléres-díj teljes pályázati anyagát és Bódi Kati grafikusművész alkotásait bemutató kiállítással vette kezdetét, melyet Kós Mihály grafikus nyitott meg.

Ezt követően a színházteremben Lazók Zoltán polgármester emlékezett az ünnepnapra.

A folytatásban oroszlányi diákok és előadók adtak ünnepi gálaműsort.

A kizárólag magyar szerzők műveiből összeállított verses, népmesés, zenés programban felléptek a Bakfark Bálint AMI, a Hamvas Béla Gimnázium, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola tanulói, továbbá Kilin Dávid, Kiss Krisztofer és Kovács Anna.

A rendezvény az „Oroszlány Kultúrájáért” alapított Kölcsey Emlékplakettek és oklevelek átadásával zárult, melyet ez alkalommal Elekes Lászlóné, Ivák István, valamint az Önkormányzati Tűzoltóság képviseletében Szabó Imre parancsnok vehetett át.

Az elismeréseket Rajnai Gábor, az Emlékplakett bizottság elnöke, valamint Aranyosi Éva, Csáky Mária és Takács Tímea tanácsnokok közösen adták át.

További képek ITT láthatók!

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Idén ők kapták a Kölcsey Emlékplaketteket (+Képgaléria)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*