Idős nőktől lopott, továbbra is letartóztatásban marad

/Fotó: Pixabay.com/

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség ismét eredményesen indítványozta annak a férfinak a  letartóztatása meghosszabbítását, aki két idős nőtől lopott.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján a letartóztatást 2023. március 04-ig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a férfi 2021. október 25-én az oroszlányi üzlet mellett a járdán leszólította a 79 éves sértett nőt azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen. Ezután a férfi  elment a sértett mellett, majd visszafordult felé, és kitépte a sértett nyakából az aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt és azt magával vitte. A bűncselekmény elkövetési értéke 45.000,- forint, a bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

Az indítvány szerint a férfi 2021. október 29-én a tatabányai lépcsőház előtt leszólította a 67 éves sértett nőt azzal, hogy a sértett az édesanyját ismeri. Miután sértett belépett a társasház lépcsőházába, a férfi közvetlenül utána bement a lépcsőházba. A sértett visszafordult a férfi felé, ekkor az elkövető a sértett nyakából jogtalan eltulajdonítás végett kitépte a sértett 2 db aranynyakláncát a rajtuk lévő 4 db aranymedállal együtt, amelynek következtében az egyik aranynyakláncból egy mintegy 10 cm hosszú darab a sértett ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat a gyanúsított magával vitte.

A bűncselekmény elkövetési értéke 160.000,- forint. A bűncselekménnyel okozott kárból a sértettől lefoglalt arany nyaklánc darab törtarany értéke megtérült.

A férfi letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság 2022. január 04-én rendelte el – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Idős nőktől lopott, továbbra is letartóztatásban marad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*