SUEZ adomány a Szent Borbála Kórház alapítványának

3 millió forintot adományozott a tatabányai Szent Borbála Kórházért Közhasznú Alapítvány számára a SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft.

A pénzügyi teljesítés már megtörtént, az adományozási szerződést Laczó Krisztina pénzügyi vezetőtől a Szent Borbála Kórház részéről Dr. Csajági Sára orvosigazgató-helyettes, valamint az alapítvány képviseletében Barsi Erika vette át 2022. december 21-én.

A Magyarországon három vállalati telephelyen, Tatabányán, Budapesten és Oroszlányban működő gazdasági társaság az intézmény dolgozóinak képzéséhez, továbbképzéséhez, valamint a betegellátásban szükséges eszközök beszerzéséhez járult hozzá.

A Szent Borbála Kórházért Közhasznú Alapítvány működésének az alapító okiratában foglalt célja az egészségügyi intézmény eszközparkjának fejlesztése, a karbantartás segítése, az egészségügyi dolgozók képzésének, továbbképzésének támogatása, hiszen ma már egy OKJ-s képzés is többszázezer forintos költségteherrel jár, valamint a gazdasági-műszaki terület kötelező képzéseihez is hozzájárul a szervezet, amely a kórház legismertebb és elismertebb alapítványa a gazdasági társaságok és az intézmény alkalmazottai körében. Az alapítvány a lehetőségeihez mérten a kórház valamennyi osztályát támogatja, gyakran érkeznek úgynevezett „címkézett” felajánlások, amikor a támogatói összeget kizárólag a megjelölt osztály használhatja fel.

Az alapítvány a mecénásoknak köszönhetően az elmúlt három évben 86 millió forint összegű támogatásban részesült, ebből több mint 54 millió forint értékben vásárolt eszközöket, 12.7 milliót fordított anyagköltségre, majdnem 4 milliót oktatásra, képzésre.  A betegellátás segítéséhez vásárolt eszközök sorát gyarapították – a többi között – vér- és infúziómelegítők, lélegeztető gép, műszerállvány, orvosi székek, PCR készülék, spirométer, betegszállító kocsik, homlokhőmérők, sürgősségi táskák, levegőfertőtlenítő készülékek, takarók, vérnyomásmérők, táplálópumpák, valamint informatikai eszközök az újonnan kialakított COVID ellátó helyekre. Az anyagjellegű kiadások jellemzően a világjárványhoz kapcsolódnak, védőruhákat, fertőtlenítőszereket, a zsilipruhák tisztításához mosószereket vásároltak, valamint jelentős mennyiségű szájmaszkot, amit a mai napig biztosítanak a kórházba érkező betegek számára.

A SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. fontos missziójának tartja a régióban támogatásra szoruló intézmények megsegítését. A Szent Borbála Kórház számára már nem első alkalommal nyújt segítő kezet, két évvel ezelőtt, a pandémia idején lélegeztető gépet vásárolt az intézmény részére.

A SUEZ Water Technologies & Solutions üzletág oroszlányi üzeme a világ egyik legjelentősebb ultraszűrő víztisztító membránokat előállító gyára, ahol a létfontosságú víz újrahasznosítására koncentrálva készítenek rendszereket, mellyel tiszta vizet kínálnak a jövő generációinak. A két évtizede működő oroszlányi membrángyár kezdeti termelési kapacitása – több tízmilliárd forintos beruházással – napjainkra a tízszeresére nőtt. Évente több mint 4 millió négyzetméternyi membránt állít elő az ott foglalkoztatott, mintegy ezer dolgozó. Az oroszlányi cég által, egyedülálló csúcstechnológiával készített termékek a világ minden részére eljutnak, segítségükkel a szennyvíz jó minőségű ipari tápvízzé, vagy akár ivóvízzé alakítható.

A SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. Filters & Membranes üzeme 2008 óta működik az oroszlányi telephelyen, fő profilja a spiráltekercs, fordított ozmózis elven működő vízszűrő modulok. 2013-ban az ipari folyadékszűrés irányába bővült a termékportfólió. A teljes Európát és a Közel-Keletet is ellátó logisztikai központ is az üzemben helyezkedik el.

A tatabányai iroda 1993-ban létesült. Helyt ad – a többi között – a víz analitikai üzletág európai központjának, ZeeWeed membrán kutatásának, vevői projektek mérnökirodájának és víztisztítók szolgáltatási központjának is. Emellett – korszerű oktatóközpontként – a SUEZ vevők és partnerek és a teljes SUEZ közösség találkozási helyéül is szolgál a membránszűrési, valamint a hozzá kapcsolódó vízkezelési megoldásokra vonatkozóan – tájékoztatott bennünket Salamon Gyöngyi.

Be the first to comment on "SUEZ adomány a Szent Borbála Kórház alapítványának"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*