Idős nőket támadott meg, letartóztatásban marad

/A kép illusztráció – Fotó: Police.hu/

A rablás bűntette és kifosztás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a szlovák állampolgárságú férfi letartóztatása meghosszabbítását, aki idős nőket támadott meg értékei elvétele végett.

Az indítvány szerint a férfi 2021. október 25-én az oroszlányi üzlet előtt a járdán leszólította a 79 éves sértettet azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen. A beszélgetés során a férfi felé fordult sértett nyakából az elkövető kitépte a 45.000,- Ft értékű aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt és azt magával vitte.

A férfi 2021. október 29-én a tatabányai lépcsőház előtt leszólította a 67 éves sértettet azzal, hogy a sértett a férfi édesanyját ismeri. Miután sértett belépett a társasház lépcsőházába, az elkövető közvetlenül utána bement a lépcsőházba. A sértett visszafordult a férfi felé, aki a sértett nyakából kitépte a  2 darab aranynyakláncát a rajtuk lévő 4 db aranymedállal együtt, amelynek következtében az egyik aranynyakláncból egy mintegy 10 cm hosszú darab a sértett ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat a gyanúsított magával vitte. A bűncselekmény elkövetési értéke 160.000,- forint.

Az elkövető  2021. október 10-én Oroszlányon szóba elegyedett a 80 éves sértettel, akit a lépcsőházig kísért. A lépcsőházba belépve a gyanúsított megemelte a sértett bevásárló kézikocsiját, belenyúlt az abban lévő barna színű vászontáskába, amelyből eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne lévő 5.000,- forinttal együtt. Amikor  sértett a pénztárca elvételét megpróbálta megakadályozni, ráfogott a gyanúsított kezére. A férfi a pénztárca megtartásának érdekében a sértettet jobb karjánál fogva félrelökte. A sértett a lökéstől a földre esett, a fenekére ült, a kézikocsi pedig felborult. A sértettnek sérülése nem keletkezett.

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2022. január 04-én rendelte el, majd legutóbb 2022. szeptember 04-ig meghosszabbította.

Az ügyészség újabb indítványt tett a férfi letartóztatásának a meghosszabbítására.

Az indítvány alapján a bíróság 2022. augusztus 29-én ülést tartott azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást 2022. november 04-ig meghosszabbította.  A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Idős nőket támadott meg, letartóztatásban marad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*