„A tábornok kertje” – Sok érdekességet kínált az előadás

A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete az alábbiakat tette közzé közösségi oldalán – szöveghűen idézzük:

„Csiffáry Gabriella történész, levéltáros volt a vendégünk a tegnapi író-olvasó találkozón, melyen „A tábornok kertje” című saját könyvét mutatta be vetített képes prezentációban.

A kötet mottója: szenvedélyek, feledést nyújtó kedvtelések, hobbik, különleges képességek. A szerző könyvében 60 híres magyar művész, tudós, történelmi személyiség alig ismert oldalát mutatja meg az olvasónak.

Ki gondolta volna, hogy Beatrix királyné remek sakkozó, Jókai szenvedélyes kártyás volt, Arany János zenét szerzett, Rákóczi bútort készített, Kossuth és Görgei kertészkedett, Táncsics sokat utazott az apostolok lován, Bartók és Kodály hegyet mászott, Rejtő Jenő pedig kiváló bokszoló volt.

A fejezeteket életrajzi jegyzetek, idézetek, levéltári dokumentumok színesítik, és jórészt eddig ismeretlen képek illusztrálják.

Csiffáry Gabriella több évtizede kutatja és publikálja a magyar szellemi élet jeles képviselőinek írásos emlékeit.

Eddig megjelent 17 kötetének történeti forrásanyaga jórészt közgyűjteményekben lévő hagyatékokból és feltáratlan kéziratos anyagokból került ki.

A tábornok kertje című könyvben szereplő források és visszaemlékezések azt bizonyítják, hogy mennyire összetett egyéniségek voltak neves elődeink, és különleges képességeik birtokában nem csak a saját területükön tudtak egyedülállót alkotni.”

 

Forrás és fotó: Facebook

Be the first to comment on "„A tábornok kertje” – Sok érdekességet kínált az előadás"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*