Útonálló rabló Oroszlányban – Elsőfokú ítélet

A kétrendbeli rablás bűntette és két rendbeli testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság  6 év 10 hó börtönbüntetésre, és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki útonálló módon éjszaka, az értékeik elvétele végett támadta meg a hazafelé tartó sértetteket.

A vádirat szerint a két sértett férfi 2020. október 18-án Oroszlányon, az Alkotmány úton gyalogosan közlekedtek, amikor az ittas állapotban lévő férfi elkövető eléjük lépett, feltartóztatta őket és készpénzük, értékeik átadására szólította fel őket. A férfi megfenyegette a sértetteket, hogy megüti őket, amennyiben nem engedelmeskednek.

A sértettek közölték a gyanúsítottal, hogy nincs náluk készpénz, mire az elkövető azért, hogy a sértettek értékeit eltulajdonítsa, előbb több alkalommal, ököllel megütötte az egyik sértettet az arcán, aki emiatt a földre került.

A férfi ezután a megütött sértett zsebeit átkutatta, de ott készpénzt, értékeket nem talált. Ezt követően az elkövető  annak érdekében, hogy a másik sértett értékeit elvegye, őt is ököllel fejen ütötte, aki szintén a földre esett.

Az elkövető  ezután ennek a sértettnek a  zsebeit is átkutatta és magához vette annak 14.000,- forint értékű mobiltelefonját, a benne lévő sim kártyával, majd távozott a helyszínről.

A sértettek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el, azonban a kifejtett erőszak alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

A címlapkép illusztráció

Be the first to comment on "Útonálló rabló Oroszlányban – Elsőfokú ítélet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*