Oroszlányi buszmegállóban okozott nagy kárt az ittas nő – Képekkel

/Fotó: Ügyészség/

Ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki ittas állapotban vezetett gépjárművel előbb egy közlekedési táblát döntött ki, majd egy buszmegállónak ütközött.

A vádirat szerint a nő 2020. október 31-én 23 óra körüli időben Oroszlányban, a Mindszenti úton a jobb első ülésen utasként utazott egy gépkocsiban, amelyet élettársával közösen használnak, és amelyet akkor élettársa vezetett. A vádlott ittas állapotban volt, több alkalommal a kézi sebességváltóhoz nyúlt, és azt elmozdította, ezért élettársa az úttest szélén megállt, a járművet leállította, de az indítókulcsot nem vette ki.

A vádlott nő közölte, hogy innentől ő fog vezetni, kiszállt a járműből. Az élettársa is kiszállt, igyekezett visszatartani az ittas állapotú vádlottat a vezetéstől. A szóváltás során a vezetői engedélyét magánál nem tartó vádlott kihasználta élettársa figyelmetlenségét, beszállt a jármű bal első ülésébe, a személygépkocsit elindította, és haladni kezdett az úton. A nő élettársa a nyitva maradt bal első ajtó mellett haladt, folyamatosan kérlelve a vádlottat, hogy álljon meg, aki azonban gyorsítani kezdett.

A nő legalább súlyos fokban volt ittas állapotban, emiatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, elindulásától számított mintegy 50 méter múlva lehaladt az úttestről a kavicsos útpadkára, majd járművét visszakormányozta az úttestre, és ezúttal bal oldalon tért le az úttestről, ahol egy közlekedési táblának ütközött, amit kidöntött.

A vádlott ezt követően a járművet visszakormányozta az úttestre, de haladási iránya szerinti jobb oldalon ismét letért arról a jobb oldali útpadkára, majd visszatért az úttestre, onnan felhajtott a bal oldalon lévő útpadkára, és az ott lévő buszmegállónak hajtott, melynek üvegét kitörte, a tartóoszlopát megrongálta, és ezzel 633.603 forint kár okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Fotók: Ügyészség

Be the first to comment on "Oroszlányi buszmegállóban okozott nagy kárt az ittas nő – Képekkel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*