Új táblát készít a helyi mester

„A Bánki D. u. – Fürst S. u. sarkán lévő jelenlegi táblát a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség állította 15 évvel ezelőtt, mely eredetileg a Vértes turisztikai látványosságaihoz adott útirányt.

A táblát azóta nem gondozták, s mivel az egyesületnek jelenleg nincs anyagi kerete felújítani, írásbeli hozzájárulásukat adták annak eltávolításához.

„Mivel elavult és esztétikailag is rontja a városképet, a Rákóczi Szövetség kezdeményezésére és közreműködésével egy új köztéri tájékoztató tárgyat helyezünk el a régi helyén, melyen testvérvárosaink / a lengyel Konskie, a finn Kuhmo, a német Plochingen, a szlovák Vágsellye /, valamint partnervárosaink / a cseh Telc és a francia Yerres / útirányai lesznek jelölve a műkőoszlopon elhelyezett márványtáblákon”– mondta Rajnai Gábor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

A munkát a kezdeményező civil szervezet tagja, Körmendi Zoltán helyi aranykoszorús kőfaragó mester végzi el támogatásként, ajándékul a városnak.

A munkafolyamat / alapozás, anyagköltség, betűvésés, munkadíj, helyszínre szállítás stb. / kb. 200.000 forintos támogatást jelent Oroszlánynak. Az új tájékoztató eszköz a tervek szerint március végén kerül kihelyezésre.

A fotón a régi tábla látható a nevezett helyszínen.

 

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Új táblát készít a helyi mester"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*