Rendőrkézen az önbíráskodó

/Fotó:police.hu/

Az oroszlányi nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az ismerősét megfenyegette és tőle vélelmezett pénzt követelt.

A gyanú szerint a 44 éves férfi 2021. január 23-án este egyik ismerősével bevitette magát Oroszlányra. Az este folyamán az autóban hagyta a kabátját, az ismerőse pedig azt hazavitte.

Még ezen a napon 21 óra 30 perckor a 44 éves férfi elment a kabátjáért. Az ismerősével – aki pár házzal lakott mellette Kecskéd külterületén – kiabálni kezdett, a családját fenyegette, közben a kerítést is rázta. Azt is közölte, hogy az autóját megrongálja, ha a pénzét nem kapja vissza, ami a kabátban volt.

A szomszéd a kabátot visszaadta és közölte, hogy abban nem volt pénz. Az agresszív férfi ezen még jobban feldühödött és továbbra is a vélelmezett pénzt követelte. Időközben értesítették a rendőröket, akik a helyszín közelében elfogták a tettest. A rendőrök vették észre, hogy a sértett kocsijának hátsó szélvédője be van törve.

Őt az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene önbíráskodás miatt indult büntetőeljárás. A férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, többször intézkedtek már vele szemben.

A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására – tette közzé a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Be the first to comment on "Rendőrkézen az önbíráskodó"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*