„Kosárlabda NB I. Rájátszás” – Oroszlányról írták annak idején…

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Talán érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó a 20. században Oroszlányról és környékéről. Alább az 1980-as évekből olvashat egy cikket:

„Ismeretes, hogy az OBSK első osztályú férfi kosárlabda-csapata a bajnokság A- csoportjában a 10. helyen végzett.

A szabályok szerint a 7—14. helyért négy „B”- csoportbeli együttessel kell még megmérkőznie. A csapatok az egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik a nyolc közötti rájátszásra.

Az Oroszlány vetélytársai a következők: a Videoton, a KSC, a SÁÉV, a BSE. (Az „Alcsoportból még a következők vannak versenyben: a Tungsram, a SZEOL és a PVSK).

A nyolcas mezőnyből a legjobb négy visszakerül az A-csoportba, a többiek pedig a B-ben folytathatják szereplésüket.

Az OBSK a következő helyeken és időpontokban játszik. Március 9-én otthon a SÁÉV-et fogadja. március 10-én, a Városmajorban a BSE ellen küzd a pontokért. Március 16-án a Videoton lesz a vendég a bányászvárosban. Március 23-án Kecskeméten kell helytállnia a Bányásznak.

Ezután a visszavágók következnek. Március 30-án a SÁÉV ellen idegenben, 31-én a BSE ellen hazai pályán szerepel az OBSK. Április 5-én Székesfehérváron, április 13- án a KSC-vel Oroszlányban találkozik a Bányász. Ezzel a mérkőzéssel fejeződik be a rájátszás, s dől el a végső sorrend.

Az ugyancsak NB I-es ifjúsági csapat Kecskeméten a 9—16. helyért játszhat.”

 

Forrás:library.hungaricana.hu/Dolgozók Lapja, 1985. március 7.

Be the first to comment on "„Kosárlabda NB I. Rájátszás” – Oroszlányról írták annak idején…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*