Az oroszlányi rendőrök idén 83 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból

/A kép illusztráció – Fotó:police.hu/

Komárom-Esztergom megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyenruhások az ittas gépjárművezetők kiszűrésére.

Megyénkben a rendőrök összesen 776 ittas sofőrrel szemben intézkedtek a 2020. január 1-től november 30-ig terjedő időszakban.

A tatabányai járőrök 163, az esztergomiak 125, a komáromiak 134, a tataiak 126, az oroszlányiak 83, a dorogiak 81, míg a kisbériek 64 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A mérési eredmények alapján 522 esetben indítottak a sofőrökkel szemben büntetőeljárását, míg 254 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki.

A szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így nő a baleseti kockázat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében, ha már fogyasztott alkoholt, a tömegközlekedési eszközök, a taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este szeszes italt nem fogyasztó „bulisofőr” is megoldást jelenthet.

A rendőrség kéri, hogy saját és mások testi épségének megóvása érdekében ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt a volán mögé ülnek!

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu

Be the first to comment on "Az oroszlányi rendőrök idén 83 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*