Ittasan szállította kiskorú gyermekét Bokodon – az Ügyészség fellebbezése

/Fotó:Pixabay.com/

Alábbiakban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményét olvashatják:

„A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében, a vádlott terhére súlyosítás végett fellebbezést jelentett be a Tatabányai Járásbíróságnak a mai napon meghozott ítéletével szemben, amelyben a bíróság 90 nap elzárásra és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki alkohol fogyasztást követően vezetett gépjárműben szállította kiskorú gyermekét. 

A vádirat szerint a nő 2020. május 05. napján 01 óra 20 perckor ittas állapotban közlekedett egy személygépkocsival Bokod lakott területén, a járműben utasként szállította kiskorú gyermekét.

A nő a járművezetéskor legalább enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, visszaesőnek minősül, ötször volt büntetve, ezek között ittas járművezetésért is elítélte a bíróság, legutóbb az emberrablás bűntette miatt kiszabott 3 év szabadságvesztésből 2019-ben szabadult.

Az ügyészség az előkészítő ülésen arra tett indítványt, hogy amennyiben a nő az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 7 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra, valamint 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélje.

A bíróság az ügyész indítványától eltérően a vádlottat  börtönbüntetés helyett 90 nap elzárásra és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, erre figyelemmel nem alkalmazott közügyektől eltiltást.

Az ügyész az előkészítő ülésen az ítélet kihirdetését követően nyomban bejelentette a fellebbezését a vádlott terhére, súlyosítás végett, az elzárás helyett börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében.”

 Tatabánya, 2020. december 2.

Be the first to comment on "Ittasan szállította kiskorú gyermekét Bokodon – az Ügyészség fellebbezése"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*