Kitettek magukért az oroszlányiak

“Az OVSK versenyzői is részt vettek az október 24-25-én rendezett Junior országos súlyemelő bajnokságon Kecskeméten, és négy aranyéremmel, valamint két ötödik helyezéssel tértek haza.

Szalai Lili 86 kg-ot szakított és 90 kg-ot lökött, mellyel most nem tudta megjavítani a saját országos csúcsát. Sikos Dávid – aki 14 éves –, a 20 évesek között versenyzett. Nagyon szép teljesítményt elérve 5. lett egyéni csúccsal.

Kerekes Patrik a 73 kg-os súlycsoportban 126 kg-ot szakított, ami országos csúcsot eredményezett. Lökésben 141kg-ot teljesített, ezzel újabb országos csúcsot ért el lökésben és összetettben egyaránt. A versenybírók az összes férfiversenyző közül az Ő eredményét értékelték a legjobbnak, így különdíjként kupát kapott. Huber Bence 61 kg-os súlycsoportban egyéni csúcsokat javítva több mint 30 kg-mal győzött. Bence 89 kg-ot szakított és 110 kg-ot lökött, ami kiváló teljesítmény 17 évesen a 20 évesek között.

Mikhel Eszternek igazából nem volt ellenfele, így – nem kockáztatva semmit – nagyon alacsony súllyal kezdte a versenyt. Ennek ellenére lökésben országos csúcsot emelt, majd 30 kg-mal megverve a mezőnyt. Kiss Gábor – aki junior korcsoportú – 5. helyezést ért el. Fiatal súlyemelőként ez volt a harmadik versenye.

A versenyzőket Bagócs János, Balázsfi Zoltán és Ehrlich György készítette fel.

Következő versenyük az Ifjúsági Világbajnokság lesz, ahol Huber Bence, Szalai Lili és Mikhel Eszter képviseli az egyesületet.”

 

Forrás és fotó:oroszlany.hu

Be the first to comment on "Kitettek magukért az oroszlányiak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*