Egy ponton múlott…- Oroszlány, 1985.

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

Talán érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó a 20. században Oroszlányról és környékéről. Alább az 1980-as évekből olvashat egy cikket:

OBSK—BORSODI BÁNYÁSZ 16:12

Oroszlány, sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Polgár, Kovács Iván.

A másodosztályú ökölvívó csapatbajnokság harmadik helyéért másodszor mérkőztek a csapatok. Sajószentpéteren az OBSK 17:11 arányú vereséget szenvedett a Borsodi Bányásztól.

A visszavágón, hazai környezetben pedig ötpontos győzelem elég lett volna a bronzéremhez, de csak négyre futotta.

Ezúttal Tóth László vezető edző nem kis szomorúsággal vette tudomásul a 4. helyet, hiszen csapata az elmúlt évben ezüstérmes volt.

Eredmények:

Ifjúságiak

(Elöl az OBSK öklözői). 54 kg: Szijj A. ellenfél nélkül győzött. 2:0.

60 kg: Ebben a súlycsoportban az Oroszlány nem indított versenyzőt Baranyi ellen 2:2.

63,5 kg: Járóka, Szabót már az első menetben a mérkőzés feladására kényszerítette 4:2.

71 kg: Danyi F. Homyákkal találkozott. Az oroszlányi fiú a 3. menetben döntő fölénnyel nyert. 6:2.

Felnőttek:

51 kg: A nap mérkőzését vívta a juniorválogatott Horváth az EB kerettag Isaszegivel. Két meneten át úgy látszott, mintha az oroszlányi ökölvívó lenne az EB-re kiszemelt versenyző, mert hajtotta társát. Az utolsó rom perc viszont kiegyenlített volt. Isaszegi mindenesetre nem érdemelt győzelmet. 6:4.

54 kg: Kovács L. Szőkével csapott össze. A 2. menetben az ifjúsági és junior magyar bajnok ellen Kovács feladta a találkozót. 6:6.

57 kg-ban az OBSK- nak nem volt bokszolója, így 6:8-ra módosult az eredmény.

60 kg-ban a Keszler— Iváncsik találkozón a két öklöző mindazt bemutatta, ami nem tartozik a sportág szépségei közé. A 2. menetben a hazai fiút sorozatos szabálytalanságért leléptették. 6:10.

63,5 kg: Hideg egymenetes bemutatót tartott Bátfai ellen: 8:10.

67 kg: Kalányos ugyanezt ismételte meg de keményebb ütésekkel, hosszú egyenesekkel, sorozásokkal, felütésekkel. Kohl a 2. menetben feladta az összecsapást. 10:10.

71 kg: Mészáros Riczu párharcában határozottan, keményen bokszolt Mészáros. Az első menet végén a borsodi öklözőre kellett számolni, a hazai fiú szemöldöke pedig felszakadt. A 2. menetben Riczu edzője bedobta a törölközőt. 12;10.

75 kg Danyi J. tapogatódzó első 3 perce után Farkast a 2. menetben egy bal felütés után padlóra küldte, aki ezután feladta a találkozót. 14:10.

81 kg: Bakos betegsége miatt nem állt ki Csépányi ellen 14:12.

+ 81 kg Rattesid a tőle megszokott tempóban bokszolt. A vendégek a tehetséges, fiatal biánt próbálták ki ellene, aki egy meneten át helytállt, aztán kénytelen volt feladni a mérkőzést. 16:12. „

Forrás:library.hungaricana.hu/Dolgozók Lapja, 1985. március 6.

Be the first to comment on "Egy ponton múlott…- Oroszlány, 1985."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*