Megyei verseny a Kecskédi Öreg-tavon

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a napokban rendezte meg a felnőtt megyei halfogó horgász csapatbajnokság A és B csoportjának versenyét, valamint a női egyéni halfogó megyei bajnokságot.

Mindhárom rendezvényt Kecskédi Öreg-tavon tartották.

A B csoport versenyén 7 horgász egyesület 21 versenyzője érkezett a tópartra. A hűvös reggel ellenére a versenyzők reménykedtek a jó halfogásban. A négy órás vetélkedés után az eredmények nem teljesen igazolták a várakozásokat, az összes zsákmány nem érte el a 77 kilogrammot, viszont egyetlen horgásznak sem maradt üresen a szákja.

Az első helyet az Ács és Környéke Horgász Egyesület szerezte meg, második lett a Mocsai Sporthorgász Egyesület, ők ketten felkerültek az „A” csoportos versenybe. A harmadik helyet a Környei Horgász Egyesület kapta.

Az A csoport versenyén 12 horgász egyesület 36 versenyzője és 7 női egyéni induló versenyzője várta a rajtot kitűnő felszerelésekkel és minőségi csalikkal. A napot kitűnő fogásmennyiség jellemezte, a csapatbajnokságban 316 kilogramm halat, a női egyéni bajnokságon pedig 61 kilogrammot zsákmányoltak a versenyzők.

Nagy fölénnyel lett első a Vasas Horgász Egyesület Esztergomból, a második helyet a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület szerezte meg és csak tíz dekagrammos hátránnyal lett harmadik a Kassák Klub KKSE. Komáromból.

A női egyéni bajnokság első helyét Iglódi Réka (Szőnyi Dolgozók HE.) nyerte, második lett Borbély Gábor Péterné (Bányászok HE. Dorog), a harmadik helyezést Krocsányné Németh Vivien (Kassák Klub KKSE.) érte el.

A versenyszákokban tartott halak a mérlegelés után visszakerültek a tóba. A versenyen a csapatversenyek dobogósai valamint a női egyéni bajnokság első három helyezettjének egyesületei értékes kupát vehettek át díjként, a versenyzők nyakába érem került. A díjakat Osvald Zsolt a megyei szövetség ügyvezető elnöke, valamint Grúber Zoltán Kecskéd Község polgármestere, illetve a B. csoportban Tomayer Béla a Kecskédi HE. elnöke adta át a győzteseknek – tájékoztatott Farkas István.

Be the first to comment on "Megyei verseny a Kecskédi Öreg-tavon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*