Koronavírus-járvány: Komárom-Esztergom megyei adatok

Meghalt 8 idős, krónikus beteg, és 15-tel, 3771-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 499-re emelkedett. 1836-an már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1436-ra csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti. 436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 611-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 166 263.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák vidéken megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

A kormány várhatóan kedden az Országgyűlés elé terjeszti a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A rendkívüli jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. “Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket” – hangsúlyozták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1789 ember) és Pest megyében (531) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (368), Zala megye (247), Komárom-Esztergom megye (244) és Csongrád megye (114).

Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

-MTI-

A koronavírus.gov.hu oldal térképe alapján alapján 2020. május 24-én vasárnap továbbra is Budapesten (1780 ember) és Pest megyében (525) volt a legtöbb fertőzött.

Ezt követte Fejér megye (367), Zala megye (245), Komárom-Esztergom megye (236) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) volt  a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Forrás:MTI,    koronavirus.gov.hu

Be the first to comment on "Koronavírus-járvány: Komárom-Esztergom megyei adatok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*