Végzés született egy oroszlányi halálos gázolás ügyében

Alábbiakban a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály közleményét olvashatják – változtatás nélkül közöljük:

„A Tatabányai Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 2 év – 4 évre felfüggesztett – fogházbüntetést, valamint 750 ezer forint pénzbüntetést szabott ki az Oroszlányon gázoló férfi ügyében.

A jelenleg gépjárművezetésre egészségügyi okból alkalmatlan férfi 2018. április 7-én reggel Oroszlány lakott területén vezette autóját. A főút mellett található műszaki áruház előtti útszakaszon, a kijelölt gyalogos-átkelőn – mivel azt nem fokozott óvatossággal és nem a megfelelő sebességgel közelítette meg – nem adott áthaladási elsőbbséget a Fő tér irányából az Április utca felé szabályosan áthaladni szándékozó sértettnek.

A vádlott nem fékezett, a sávja jobb szélétől mintegy 1 méterre a járműve jobb oldalával a korábbi haladási sebességével, 50 km/h-val nekiütközött a sértettnek, aki a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A vádlott a közlekedése során megszegte a KRESZ azon szabályait, amelyek szerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, a gyalogosnak elsőbbsége van, továbbá a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie az átkelőt, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, az ügyész, a vádlott és védője a kézbesítéstől számított 8 napon belül tárgyalás tartását kérheti.

Tatabánya, 2020. május 18.”

Forrás:birosag.hu

Be the first to comment on "Végzés született egy oroszlányi halálos gázolás ügyében"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*