Rács mögött marad a díler

/A kép illusztráció!/

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a legalább hatféle kábítószerrel kereskedő férfi letartóztatásának hosszabbítását indítványozta, a férfi egy alkalommal a gépjárművét is bódultan vezette.

A gyanú szerint a munkaviszonnyal és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított 2018-ban és 2019-ben, egészen áprilisban történt elfogásáig, Oroszlány területén, több fogyasztónak rendszeresen kábítószert tartalmazó anyagokat – főként marihuánát, speedet – adott el grammonként 2.500 Ft-ért.

A gyanúsított ezen kívül azért, hogy ellenérték fejében majd értékesíteni tudja, 2019. április 10-én történt elfogása előtt, legalább hatféle kábítószert, amfetamint, kokaint, metamfetamint, LSD-t, MDMA-t, THC-t tartott magánál. A kábítószerek együttes tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, illetve egy további anyag új pszichoaktív anyagot is tartalmazott.

A gyanúsított a lakóhelyén a kábítószer termesztéséhez, csomagolásához szükséges eszközöket, párásító rendszert, lámpákat, mérlegeket, simítózáras tasakokat is készletezett.

A férfi 2019. április 10. napján úgy vezette a gépkocsiját Oroszlányban, közúton, hogy a szervezetében lévő amfetamin, illetve metamfetamin befolyása alatt állt.

Erre tekintettel a nyomozó hatóság a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette mellett, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is meggyanúsította a férfit.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövető letartóztatását 2019. április 12. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. január 12. napjáig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására. A bíróság a férfi letartóztatását, ülésen 2020. április 12. napjáig meghosszabbította, mert a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll.

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Rács mögött marad a díler"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*