Sok kérdés és felvetés érkezett

„Közmeghallgatást tartott Oroszlány Város Önkormányzata kedden délután a Krajnyik Akác András Sportcsarnok konferenciatermében, ahol az érdeklődő civilek mellett File Beáta jegyző, a frissen megválasztott települési képviselők, a hivatal osztályvezetői és a város intézményeinek képviselői is jelen voltak” – olvasható a város honlapján, majd így folytatódik a tudósítás:

„Lazók Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd miután megállapította, hogy a képviselő-testület határozatképes, elmondta, hogy a közérdekű kérdések és javaslatok előzetesen is leadhatók voltak november 11-25 között a Polgármesteri Hivatalban, illetve elektronikus formában a jegyzőnek megküldve. A felhívásra 30 kérdés és észrevétel érkezett a hivatalhoz, melyek zömében az utak, járdák, parkolók és csapadékvíz elvezetési gondokra hívták fel a döntéshozók figyelmét.

Szó esett a Bánki Donát utcai megsüllyedt útburkolatról, illetve a sok kátyúról, melyeknek oka egy komplex probléma, amit egybefüggően lenne szükséges kezelni. Ezt a jövőben az önkormányzat meg fogja tenni, a ténylegesen rossz minőségű út javítására pedig jelen pillanatban a rendelkezésre álló forrásokat tekintve a kátyúzás látszik a leggyorsabb megoldásnak. Az említett útszakaszon az önkormányzat cége júliusban 43 kátyút szüntetett meg.

Az Április utca-Népekbarátsága utca kereszteződése környékén egy hulladékgyűjtő melletti átjáróban a nem megfelelő csapadékvíz elvezetés okoz nehézségeket. Ezt a problémát az illetékesek már jelezték a kivitelezést végző cég felé, mely a hibát garanciális keretek között köteles kijavítani.

Komoly gondot jelent a városban a parkolás is. Ezzel kapcsolatban is érkeztek észrevételek és kérdések és természetesen a probléma bizonyos fokú megoldása is folyamatban van, hiszen a képviselő-testület megkezdte az új településrendezési terv elkészítését, melynek egyik eleme többek között a jelenlegi rendezési terv szerinti, önálló garázsok építési tilalmának a felülvizsgálata. Ennek eredményeképpen várható lesz újabb területek ilyen célú beépíthetősége.

Jeleztek problémát az Alkotmány út, az Erdész és a Závory utcák csapadékelvezetésével kapcsolatban is, de a buszmegállókkal és környezetükkel kapcsolatosan is érkeztek észrevételek az illetékesek felé.

A felvetett út, járda, és parkolókat érintő gondokkal összefüggésben elhangzott, hogy a képviselő-testület a december 10-i ülésén veszi napirendre az ez irányú fejlesztéseket, valamint, hogy a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság már előzetesen kérte a testületet arra, hogy adják le javaslataikat, melyeket a szakemberek által javasolt felújításokkal és a lakossági bejelentésekkel együtt figyelembe fog venni a döntések meghozatalakor.

A Haraszthegy adta lehetőségek kihasználása is napirendre került a közmeghallgatáson. Itt jelenleg folyamatban vannak a „Cultplay” nevű tematikus játszópark előkészítő munkálatai. A tervek szerint jövőre elkészülhet az új játszótér, de az önkormányzat tervei között szerepel pihenőeszközök kihelyezése, a sétaútvonalak rendbetétele, sőt, egy futóösvény terve is elkészült már…”

A cikk folytatása ITT olvasható!

Be the first to comment on "Sok kérdés és felvetés érkezett"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*