Sikeresen vizsgáztak az oroszlányiak is

/Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy./

A nemzeti minősítő rendszer keretében tartott újraminősítő gyakorlatot a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombaton, Kecskéden.

A gyakorlaton a Tatabányai és Oroszlányi járás mentőcsoportjai szerezték meg öt évre minősítésüket vízkár elhárítási feladatok kapcsán. A mentőcsoportok tagszervezeteit az Oroszlányi, Kecskédi és Héregi Önkéntes tűzoltók adták.

A gyakorlat feltételezése szerint, a Kecskédi-tó a folyamatos esőzések következtében megáradt, a tó vízszintje veszélyeztette a környezetében található lakóházakat. A mentőcsoportok ezért homokzsákokból épített nyúlgáttal, buzgár megfogással biztosították a lakott terület védelmét.

A gyakorlat folytatásaként szivattyúzási gyakorlatot hajtottak végre a horgásztó és az Oroszlány-Kecskédi vízfolyás medre között, hogy a tó vízszintjét mérsékeljék. A gyakorlat kezdetén a műveleti bázis felállítása során két sátrat is felállítottak, melyben a feltételezett katasztrófa által veszélyeztetett terület lakossága került volna ideiglenesen elhelyezésre. Az egyik sátorban a mentőcsoportok tagjai a gyakorlat teljes ideje alatt biztosították az egészségügyi ügyeletet, felkészülve az esetleges elsősegélynyújtásra.

A gyakorlat vezetője Janky Róbert tűzoltó alezredes volt, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. A minősítést végző bizottság elnöke, Sikrai Attila tűzoltó alezredes a gyakorlatot megfeleltre értékelte. Ezzel a mentőcsoportok, az esetlegesen bekövetkező veszélyhelyzetekben bevethetőek további öt évig. A sikeres gyakorlathoz ezúton is gratulálunk a résztvevőknek

Forrás:media.katasztrofavedelem.hu

Be the first to comment on "Sikeresen vizsgáztak az oroszlányiak is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*