Környei programajánlatok

Süssünk, süssünk… mézeskalácsot!

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár negyedik alkalommal hirdet mézeskalács készítő versenyt.

Regisztrálni november 26-áig lehet a Művelődési Házban személyesen, vagy a 473-091-es és 06 30 6462147-es telefonszámokon hétköznapokon 10 és 17 óra között. A saját készítésű mézeskalács kompozíciókat (házikók, betlehemek, adventi koszorúk, állatok, fenyődíszek, ajándéktárgyak) november 27-én 10 és 17 óra között várjuk a Művelődési Házban. Az alkotások november 29-étől tekinthetők meg, s december 7-én, a falu karácsonyfája feldíszítésének napján derül ki, hogy a közönségszavazatok alapján mely mézeskalácsok a legtetszetősebbek. Az első három díjazott a Simon Méhészet ajándékcsomagját veheti át. Süssünk, süssünk… mézeskalácsot!

  1. ADVENT-ELŐ

Kézműves vásár és családi program november 17-én 10 és 17 óra között a környei Művelődési Házban.

A kézműves vásár 10 órakor nyitja meg kapuit, ízelítő a helyi és környékbeli kézművesek, őstermelők portékáiból:

  • bio termékek, kézműves szappanok, gyógyteák,
  • ásvány szeretet-ékszerek
  • minden, ami textil: játékok kicsiknek és nagyoknak, táskák, virágok, lakásdekorációs termékek, nesszeszerek, tolltartók, könyvborítók
  • hennával festett gyertyák, gravírozott üvegtárgyak, álomfogók
  • wellness szappan, natúrszappanok, test- és ajakvajak, illóolajok,
  • kézműves alapanyagok és díszek, ajándékok, adventi koszorúk
  • kerámia
  • műgyanta- és gyöngyékszerek, horgolt figurák
  • beton dísztárgyak
  • csuhé és a pirográf képek, természetes alapanyagú dísztárgyak

házi ízek:

környei méz, különleges lekvárok cukorral és anélkül, chili szószok, savanyúság, zakuszka, őstermelői szörpök, füstölt húsárú, házi sajt, süteményvásár

Napközben díjtalan kézműveskedés az olvasóteremben a Nő Klub tagjaival.

A színházteremben 11 órától: MELYIKET A 9 KÖZÜL?

15 órától MOZI: Vízipók-csodapók

Gyermekkorunk hősei, a Vízipók és kedves barátja a Keresztespók nagy meséje digitálisan felújítva

(A rajzfilm vetítésén a észvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni november 15-éig lehet a 34/473-091-es és 06 30 6646 2147-es telefonszámokon, illetve személyesen a Művelődési Házban hétköznapokon 10 és 17 óra között.)

Minden érdeklődőt sok szeretettel, adventelő hangulattal vár a környei Művelődési Ház november 17-én!

Márton nap

A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Környei Németek Baráti köre és Kultúregyesülete tisztelettel meghívja Környe Község lakosait a november 23-án, 15 órakor kezdődő Márton napi dalos találkozóra és bálra a Művelődési Házba.

Fellépők:

Hagyományőrző Német Nemzetiségi Gyerekcsoport

Szivárvány Táncegyüttes

Schwungtanz Gruppe

Alsógallai Német Nemzetségi Dalkör

Várgesztesi  Német Nemzetségi Dalkör

Vértesboglári Német Nemzetiségi Tánccsoport

Környei Német Nemzetiségi Dalkör

Dorfmusik Kapelle

A bálban a talpalávalót Németh Attila és zenekara biztosítja. A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA

Advent első vasár­nap­ján, idén december 1-jén, hagyományosan a kato­li­kus temp­lom­ban kezdik Környén a közös fel­ké­szü­lést a Sze­re­tet ünnepére.

Az ünnepi program 16 órakor kezdődik. Műsort ad a Kisfaludy Mihály Álta­lá­nos Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ének­kara, a Német Nem­ze­ti­ségi Dal­kör, a Környebányai Dalkör, valamint a Vac­kor Óvoda és Bölcsőde Kamarakórusa. A műsor után gyulladnak fel a község ünnepi és a Bet­le­hemi jászol fényei, majd a prog­ram zárá­saként az óvoda előtti téren mindenkit karácsonyi vásár, a kicsi­ket a Télapó, forró tea, a felnőtte­ket forralt bor várja.

Mindenkit szeretettel vár Környe Község Önkormányzata, az egyházközségek, a Három Királyok Alapítvány és a Környei Katolikus Karitász.

Élelmiszergyűjtés

A Környei Katolikus Karitász idén is szervez Karácsony előtt tartós élelmiszergyűjtést a rászorulók részére. Az adományokat a szervezet december 3-án, 4-én és 5-én (kedd-szerda-csütörtök) délután 2 és 5 óra között várja a Római Katolikus Plébánia épületében. Az adományokat még Szent Karácsony előtt eljuttatják a rászorulókhoz, számukra is megszépítve ezzel az ünnepet.

 

Weihnachtsbäckerei és Karácsonyfa díszítés  

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár negyedik alkalommal hívja izgalmas, mézes karácsonyváró programra a falu apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket december 7-én.

Program:

14 órától mézeskalács díszítés

15 órától a „Süssünk, süssünk… mézeskalácsot” eredményhirdetése

zárásul a falu karácsonyfájának feldíszítése

Minden apróságot, szülőt, nagyszülőt szeretettel várnak a szervezők!

Krumpliebéd

A Környei Katolikus Karitász Advent harmadik vasárnapján, december 15-én, a szentmise után, 12 és 14 óra között a már hagyományos „krumpliebédre” várja szeretettel a Közösségi és Tájházban azokat a jóakaratú és nem csak hívő embereket, akik aznapi ebédjük árát felajánlják hátrányos helyzetű testvéreiknek.

KARÁCSONYI SZÖSZMÖTÖLŐ – december 14.

A Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde karácsonyi szöszmötölőre (ajándékok, dekorációk készítése) várja a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket december 14-én, szombat délután 2 és 5 óra között a Művelődési Házban. A részvétel díjtalan.

Be the first to comment on "Környei programajánlatok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*