Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az Oroszlányon gázpisztollyal lövöldöző férfit

„A vádlott 2018. július 9-én reggel, Oroszlányban, az egyik társasház előtt találkozott a haragosával, akit arra kért, hogy menjenek az épület mögé.

Miután mindketten a lakóház mögötti rész felé tartottak, a vádlott az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét hirtelen elővette, és azzal egyszer, 1-2 méter távolságból, testi sértés okozásának szándéka nélkül, megfélemlítési célból a vele szemben álló férfi irányába lőtt, aki ezt követően megfordult.

Az elkövető ezután a távozni szándékozó férfi irányába hátulról, felfelé tartó csővel adott le egy figyelmeztető lövést.

A vádlott a társadalmi együttélés szabályaival durván szembehelyezkedő, öntörvényű, erőszakos magatartást tanúsított, melyen a helyszínen tartózkodó férfi megbotránkozott, benne a vádlott magatartása félelmet keltett.

A Tatabányai Járásbíróság 2019. október 16-án fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 4 hónap -2 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre és 100.000.- forint pénzbüntetésre ítélte a férfit, valamint elkobozta a gáz-riasztópisztolyt és a hozzá tartozó lőszereket.

Az ítélet jogerős.”

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály közleménye

Be the first to comment on "Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az Oroszlányon gázpisztollyal lövöldöző férfit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*