Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vértesi Barangolások teljesítménytúrák három távon

2023.06.24. @ 06:00 - 19:00

/Gánt – Fotó: Nagy Pál/

19. alkalommal szervezi meg Vértesi Barangolások teljesítménytúráját a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület június 24-én, szombaton. A túrák Gántról, az általános iskolából indulnak, és ide is térnek vissza. A 10, 25 és 50 km-es távok bejárják a Vértes emblematikus helyeit, több ponton érintik az Országos Kéktúra útvonalát, ami garancia a lenyűgöző tájakra, a csodálatos erdőkre, látnivalókra. A sikeres teljesítők kitűzőt és oklevelet kapnak.

A három táv gyakorlatilag minden korosztály igényét kielégíti, történjen a teljesítés egyéni, csoportos vagy családi formában, a könnyű sétától a keményebb erőpróbáig mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást.

A túrázók ellátogathatnak – távtól függően – a Géza-pihenőhöz, Kőhányáspusztára, a Csáki-várromhoz, a Szentgyörgyvárhoz, a Gerencsérvárhoz, Pusztavámra, a Pátrácosra, a Gánti barlanghoz, a Kitelepítési emlékműhöz és a marsi tájat idéző bauxitbányához.

Az útvonalak zömmel jelzett turistautakon haladnak, a jelzetlen szakaszokon szalagozás, valamint az egész nyomvonalon több irányítótábla segíti a tájékozódást. Az ellenőrzőpontok egy részénél pontőrök várják a túrázókat, az önellenőrzésű pontokon OKT pecséttel, illetve kódok feltüntetésével kell az érintést igazolni. A nevezés térítéses, a különböző távokon eltérő összeget kell fizetni, a gánti lakosoknak pedig ingyenes.

Részletes információk az alábbi linken érhetőek el:
https://www.gyongyvirag-te.hu/Documents/vertes_2023.pdf

A túra az IVV túra, az Észak-Dunántúli Kupa és a Fejér megye Teljesítménytúrázója mozgalom része.

Forrás: OKK Fehérvár

Részletek

Dátum:
2023.06.24.
Időpont:
06:00 - 19:00
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Általános Iskola
Általános Iskola
Gánt, Fejér 8082 Magyarország
+ Google Térkép