Elítélték az erőszakoskodót

A Tatabányai Járásbíróság a 2024. augusztus 28. napján ítéletet hozott azzal az férfival szemben, aki a feleségét rendszeresen bántalmazta, vele erőszakkal közösült, és három gyermeke érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A megállapított tényállás szerint 2019. októberének egyik napján 22 óra 30 percet követő időben, az éjszakai órákban érkezett haza az oroszlányi lakásba a sértett nő. A nő a hálószobában lefeküdt aludni, a férje azonban közölte a szexuális együttlétre irányuló vágyát vele.

A nő ezt nem akarta, amely után a férfi ráfeküdt, és erőszakkal közösült a sértettel. A sértett nyakán annak szorításából adódóan lila ujjnyomok, véraláfutások keletkeztek. Az elkövető és a sértett házassága 2015. évtől romlott meg, a férfi rendszeresen ivott alkoholt, emiatt gyakran veszekedtek. A férfi 2019. évtől kezdődően rendszeresen szidalmazta, fenyegette és bántalmazta a nőt, akinek emiatt sérülései nem keletkeztek.

Egy ízben, miközben a nő főzött, a férfi a konyhában lelökte a tűzhelyről az étellel teli lábast, amely ráesett a kukára és összetört. Ezen hangzavarra az otthon tartózkodó gyermekek kimentek a lakás előszobájába. A férfi a gyermekek jelenlétében a nőt tenyérrel megütötte a fején, majd az ajtónak lökte.

A bíróság az ítéletében a férfit 7 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá 4 évre eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának sajtóközleménye

Címlapkép forrása: Pixabay.com

Be the first to comment on "Elítélték az erőszakoskodót"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*