Európai uniós programok támogatásaival tanulhatnak új szakmát az álláskeresők vármegyénkben

/A kép illusztráció!/

“A képzéseken, tanfolyamokon való részvételt is támogatja az a két európai uniós munkaerőpiaci program, amely a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatását szolgálja.

A GINOP_PLUSZ 4.1.1. Ifjúsági Garancia kiemelt stratégiai jelentőségű Pillér projekt a nem dolgozó, nem tanuló 15-29 év közötti korosztálynak, míg a GINOP_PLUSZ 3.1.1. A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű Pillér projekt a 30-64 év közötti álláskeresőknek kínál lehetőségeket, hogy mielőbb bekerüljenek, illetve visszataláljanak a munka világába.

A programok egyik kiemelt eleme a képzések ideje alatt igényelhető támogatás. Az álláskeresést ösztönző juttatás megélhetési, képzési és akár utazási és gyermekfelügyeleti költségelemet is tartalmazhat. Fontos azonban tudni, hogy a 25 év alatti fiatalok csak akkor kaphatnak támogatást, ha legalább 1 éve kikerültek a közoktatásból.

Szeptemberben és október hónapban indul a legtöbb olyan képzés a vármegyében, amelynek ideje alatt a projektbe vont résztvevők támogatást kaphatnak.

Tatabányán csőhálózat-szerelő és egészségfejlesztési segítő, Tatán bevontelektródás kézi ívhegesztő, Komáromban számítógép szerelő munkatárs képzés indul az ősz első hónapjában.

Októbertől az esztergomi járásban élők is bekapcsolódhatnak olyan képzésekbe, melyek ideje alatt támogatás biztosítható a programok célcsoportjaiba sorolható álláskeresőknek. Október-novemberi kezdéssel várható a pincérsegéd, gyorséttermi eladó és az uszodamester képzések indulása ebben a térségben.

A programokról bővebb információt a www.nfsz.munka.hu

oldalon találnak, a támogatható képzésekről ezen a linken, valamint járási hivatalok foglalkoztatási osztályain lehet érdeklődni.”

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Be the first to comment on "Európai uniós programok támogatásaival tanulhatnak új szakmát az álláskeresők vármegyénkben"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*