Szemtanú kapta el a tolvajt Oroszlányban

/Fotó: Police.hu/

Nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi, akik április 30-án délelőtt Oroszlányban, a Rákóczi úton intézték ügyüket.

Egy idős hölgy a gyógyszertár előtt várakozott, amikor hirtelen mellé lépett egy férfi, lekapta válláról a táskát és elrohant vele.

A sértett segítségért kiáltott, ezt hallotta meg egy arra járó nő. Meglátta a menekülő férfit és utánaeredt. Amikor utolérte a tolvajt, kigáncsolta. A tettes elesett, a lopott táskát pedig elejtette. A szemtanú magához vette a retikült és visszaadta a tulajdonosának, majd mintha mi sem történt volna, dolgozni ment.

A 76 éves sértett néhány nappal később feljelentést tett a rendőrségen. Az oroszlányi rendőrök a térfigyelőkamera felvételei alapján azonosították a 16 éves elkövetőt, akit május 10-én elfogtak és lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozók annak a nőnek is a nyomára bukkantak, aki az elkövető után futott és a lopott táskát visszaszerezte. Példamutató helytállását Hufnágel Ákos r. alezredes, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője május 23-án köszönte meg, egy oklevél átadásával. A főtiszt kiemelte, ritkaság az ehhez hasonló rátermettség és önzetlenség – közölte a Police.hu oldalon a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Be the first to comment on "Szemtanú kapta el a tolvajt Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*