Több, mint hatvan zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze

/Fotó: Facebook/

Az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium közösségi oldalán újságolta, hogy részt vettek a TeSzedd! akcióban.  Így számoltak be erről:

„Ebben az évben is csatlakoztunk az országos szemétszedési (hulladékgyűjtési) akcióhoz. Ezúttal a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet tagjaival karöltve vettük fel a harcot a műanyag palackok és egyéb hulladékok ellen.

A célhelyszín az Oroszlány határában lévő felhagyott kiskertek és azokat összekötő utak voltak, ahol az ott felhalmozott szemetet gyűjtöttük össze. Mivel a csapat aktív kerékpározókból verbuválódott, ezért egyértelmű volt, hogy biciklivel megyünk ki a találkozási pontra.

Lelkes csapatunk vállalta az egyes részeken összeszedett tucatnyi szeméttel teli zsákok egy helyre való kihelyezését, így több mint 60 zsákot raktunk le a kijelölt helyre, mindössze háromnegyed óra alatt!

Örültünk is, meg nem is, hiszen a hatvan zsák nagy mennyiség, de sajnos kevésnek bizonyult, mert a területről nem sikerült mindent összegyűjteni. Arányaiban a műanyag tette ki a szemét 80-90%-át, ami aggasztó, főleg a mikroműanyag-szennyezés miatt!

Miután elfogytak a zsákok, kis csapatunk felkerekedett és „kellemes és hasznos” elv szerint feltekertünk az erdészeti úton egészen a legközelebbi bányatóhoz. Ott néhányan éltek a lehetőséggel, hogy kiéljék a terepi bringázás adta lehetőségeket. A dombok, ugratók és gyors kanyarok biztosították a magas adrenalin szintet, és a jó kedvet!

A kalandozás után meghívást kaptunk a szakszervezettől egy finom étel elfogyasztására, melyet nagy köszönettel elfogadtunk” – fejeződik be a beszámoló.

Be the first to comment on "Több, mint hatvan zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*