Fiatalkorúak bántalmaztak életveszélyesen egy férfit Oroszlányban – Ítélet

/Fotó: Pixabay.com/

A Tatabányai Törvényszék a 2024. január 18. napján tartott nyilvános előkészítő ülésen, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet két fiatalkorú vádlottal szemben. A bíróság az I. rendű vádlottat 1 év 2 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, a társát 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta.

A bíróság ezen kívül kötelezte a vádlottakat, hogy iskolai tanulmányaikat folytassák és vegyenek részt indulatkezelési tréningen. Az I. rendű vádlott a kiszabott szabadságvesztésből legkorábban a büntetés fele részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság megállapította, hogy az I. rendű vádlott a feltételes szabadság tartama alatt, a II. rendű vádlott a próbára bocsátás tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az I. rendű vádlott és védője enyhítésért, a II. rendű vádlott védője és törvényes képviselője a bűnügyi költség csökkentése vagy elengedése miatt jelentett be fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint a 2006-ban és 2009-ben született vádlottak 2022. november 15-én egy oroszlányi parkban szóváltásba kerültek a sértettel, kavicsokkal dobálták meg, szidalmazták, majd a II. rendű vádlott egy ággal, míg az I. rendű vádlott kézzel ütötte meg a padon ülő sértett arcát. Amikor a sértett felállt, a II. rendű vádlott megrúgta őt, melytől a férfi elesett.

A fiatalkorú vádlottak később a földön ülő férfit több alkalommal fejen ütötték, fejen rúgták. A sértett kiabálni kezdett, mire a vádlottak elszaladtak. Miután nem érkezett segítség, visszamentek hozzá és tovább bántalmazták a földön fekvő férfit. Az I. rendű vádlott megrúgta a sértett fejét, mely rúgásról videófelvételt készített a telefonjával, majd magára hagyták a sértettet. A férfi kiabálását egy közelben lakó személy észlelte, és értesítette a mentőszolgálatot.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának sajtóközleménye

Be the first to comment on "Fiatalkorúak bántalmaztak életveszélyesen egy férfit Oroszlányban – Ítélet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*