A legfiatalabbak is bizonyítottak

December 16-án, Tatabányán rendezték a hagyományos Mikulás Kupa súlyemelő versenyt.

A verseny nagy érdeklődés mellett zajlott, nagyon sok fiatal vett részt rajta. Nagy sikert aratott az OVSK 7 ifjú, 8-14 éves korú versenyzője.

A legfiatalabb 8 éves Vadász Krisztina 9 éves testvérével, Alexandrával versenyzett a 32-kg-os súlycsoportban, a tini korcsoportban.

Természetesen, az idősebb testvér győzött. Alexandra 14 kg-ot szakítva és 22 kg-ot lökve a korosztály különdíját is megkapta. Krisztina 11 kg-ot szakított és 16 kg-ot lökött.

A 10 éves Kelemen Vivien is szépen teljesített, második helyezést ért el a lány korcsoportban.13 kg-ot szakított és 16 kg-ot lökött a 40 kg-os súlycsoportban.

A fiúknál a 10 éves Németh Rudolf szokásához híven 32 kg-ot szakított és 40 kg-ot lökött. Így ő is megkapta a korosztályos különdíjat a 73 kg-os súlycsoportban.

A serdülők között hárman versenyeztek OVSK színekben.

Zolnai Rajmund, idei serdülő bajnok 42 kg-ot szakított és 52 kg-ot lökött a 45 kg-os súlycsoportban, mellyel az első helyezést szerezte meg. Hozzá kell tenni, hogy a 14 éves fiú, mindössze 37 kg.

A 13 éves Krasznai Levente 39 kg-ot szakított és 52 kg-ot lökött a 73 kg-os súlycsoportban, így első helyezést ért el.

A 13 éves Végh Koppány szintén nem talált legyőzőre. 40 kg-ot szakított és 56 kg-ot lökött a 81 kg-os kategóriában.

„Gratulálok a ragyogó helytálláshoz, hiszen a 42 gyakorlatból csak mindössze 3 rontott kísérlet volt, és minden versenyző megjavította a legjobb teljesítményét. Egyben köszönöm a szülőknek az összefogást, az iskoláknak a segítséget! Büszke vagyok az ifjú oroszlányi súlyemelőkre” nyilatkozta Bagócs János edző.

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "A legfiatalabbak is bizonyítottak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*