Őket tüntették ki augusztus 20-án (+Képgaléria)

/Fotó: oroszlany.hu/

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták a városi kitüntetéseket vasárnap.

Az augusztus 20-i elismerést minden évben azoknak ítélik oda, akik a közéletben, a kultúra, a sport, vagy az élet egyéb területén kimagasló és tartós tevékenységükkel hozzájárultak Oroszlány hírnevének, elismertségének gyarapításához.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Oroszlány Város Díszpolgára” címet adományozott Szabó István Lajosné részére, „Oroszlányért” vésetű aranygyűrűt vehetett át Milán Zoltánné, „Oroszlányért” kitüntető díszoklevelet kapott Gurszky Gézáné, Marusinszkyné Beck Ingrid, Mike István és Reiner Nussbaum.

Az ünnepélyes pillanatok után a megemlékezés a Millenniumi Emlékműnél folytatódott. A Himnusz közös eléneklése után elsőként Lazók Zoltán polgármester mondta el ünnepi köszöntőjét, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő méltatta Szent István királyt és máig ható, meghatározó történelmi szerepét.

A szónoklatok után az új búzából készült kenyeret Farkas Etelka evangélikus lelkész és Kutschi András római katolikus prépost áldotta, szentelte meg.

A rendezvény zárásaként az önkormányzat, politikai, civil és társadalmi szervezetek, intézmények képviselői helyezték el az tisztelet koszorúit az emlékmű talapzatánál.

A kitüntetettek méltatása:

0001aaaakituntetettek-meltatasai-20230820

Képgaléria az eseményről ITT!

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Őket tüntették ki augusztus 20-án (+Képgaléria)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*